دانشکده علوم قرآنی آمل به عنوان یکی از بزرگترین مراکز آموزش معارف ناب قرآن کریم در استان مازندران و یکی از 18 دانشکده ای است که زیر مجموعه دانشگاه علوم و معارف قرآن کریم در حال فعالیت می باشد. این دانشکده در سال 1374 از سوی واقفان خیراندیش استان و قسمتی اعظمی از زمین توسط حاج حسن رنجبر و قسمتی از تفکیک زمین همجوار از سهم شهرداری به دانشکده اهدا شده تأسیس شد؛ و در همان سال، پس از اخذ مجوزهای لازم از وزارت علوم تحقیقات و فناوری، به صورت رسمی فعالیت آموزشی خود را آغاز کرد.
این دانشکده در سال تحصیلی 74-1373 تأسیس و با انتقال 24 دانشجو از دانشکده علوم قرآنی تهران شروع به کار نمود، و در سال تحصیلی 75-74 به همراه سایر دانشگاه ها و مؤسسات آموزش عالی ازطریق آزمون سراسری پذیرای 80 دانشجوی علاقه مند به این رشته گردید.و سپس از سال تحصیلی 92-91 با کسب مجوز پذیرش دانشجو در مقطع کارشناسی ارشد در رشتة «علوم قرآن» و تفسیر قرآن» و هم اکنون علوم قرآن با دو گرایش اعجاز و ادبی فعالیت خود را در مقطع تحصیلات تکمیلی نیز آغاز کرد.
از سال تحصیلی 95 - 96 و با ابلاغ سرفصل جدید رشته «علوم قرآن و حدیث» از سوی وزارت علوم، تحقیقات و فناوری که دارای (4) گرایش تخصصی می باشد، تمامی رشته های این دانشکده در همین عنوان ادغام گردید و این دانشکده مجوز اجرای سه گرایش «مطالعات قرآن» و «تربیت دبیر» و «تربیت مربی»را اخذ نمود.
دانشکده علوم قرآنی آمل از آغاز تأسیس تاکنون، موفق به پذیرش 1510 دانشجو در مقطع کارشناسی، و 453دانشجو در مقطع کارشناسی ارشد شده است. تعداد دانش آموختگان این دانشکده در هر دو مقطع، 1689نفر می باشد. در حال حاضر نیزتعداد 160 دانشجو در مقطع کارشناسی 105 دانشجو در مقطع کارشناسی ارشد، در این دانشکده مشغول به تحصیل هستند.
در این دانشکده تعداد7 نفر به عنوان عضو هیأت علمی و (31) نفر به عنوان استاد مدعو مشغول فعالیت می باشند؛ که از این اساتید بیش ازده کتاب و ده ها مقاله در مجلات معتبر ملی و بین المللی به چاپ رسیده است.
این مجموعه بزرگ آموزشی با دارا بودن کتابخانه ای غنی و مجهز، با بیش از 18 هزار عنوان کتاب و 600عنوان پایان نامه، یکی از غنی ترین منابع علمی و قرآنی استان می باشد. البته با توجه به سیاست های جدید دانشگاه در زمینه توسعه این کتابخانه، به فضل الهی به یکی از کتابخانه های تخصصی رشته علوم قرآن و حدیث در استان تبدیل خواهد شد.