سخنرانی رییس دانشکده علوم قرآنی آمل قبل از خطبه های نماز جمعه مرکز استان مازندران
رییس دانشکده علوم قرآنی آمل قبل از خطبه های نماز جمعه مرکز استان مازندران به سخنرانی پرداختند
حجت الاسلام والمسلمین دکتر سید معصوم حسینی رییس دانشکده علوم قرآنی آمل ، در روز یکم دی ماه به مناسبت وحدت حوزه و دانشگاه، به عنوان سخنران قبل از خطبه های نماز جمعه مرکز استان مازندران بود.
به گزارش ایحا از آمل، حجت الاسلام والمسلمین دکتر سید معصوم حسینی رییس دانشکده علوم قرآنی آمل ، در روز یکم دی ماه به مناسبت وحدت حوزه و دانشگاه، به عنوان سخنران قبل از خطبه های نماز جمعه مرکز استان مازندران بود.
دکتر حسینی در سخنرانی پیش از خطبه نماز عبادی سیاسی جمعه در مصلی ساری بیان داشتند : امسال سالگرد اعلام روز وحدت حوزه و دانشگاه مصادف شده با ایام فاطمیه لازم است قبل از بیان در رابطه با وحدت یک جمله درباره حضرت فاطمه زهرا عرض کنم بعد از مقامات معنوی مراتب روحانی حضرت فاطمه سلام الله علیها مهمترین خصوصیت علمی آن حضرت این بوده که در همه شرایط تسلیم محض حکم الهی و راه خدا بود همین امر از این بانو در طول تاریخ اسلام مجاهد بینظیر به وجود آورده است.
ایشان گفتند: مسئله وحدت حوزه و دانشگاه که از یادگار امام (ره) است هنوز جا برای سخن گفتن و تحلیل کردن و مطالعه پیرامون آن دارد. وحدت حوزه و دانشگاه یعنی؟ چه مقصود این است که برنامههای حوزه در دانشگاه و برنامههای دانشگاه در حوزه اجرا شود ؟یقیناً این نیست.وحدت حوزه و دانشگاه، یعنی وحدت در هدف، هدف این است که همه با یک صدا و با همدلی به سمت ایجاد یک جامعه اسلامی پیشرفته، مستقل، جامعه الگو و ... حرکت نماییم.
وی در خصوص شعار جدایی دین از علم افزود: همزمان با شعار، جدایی دین از علم و تعارض علم و دین از زمان رنسانس و ادامه آن در اروپا، در جهان اسلام هم افرادی با تبعیت از اروپائیان بین دانشگاه و حوزه هم جدایی انداختهاند.قبل از انقلاب هم دنبال همین مسئله بودند، اما شخصیتهایی همچون شهید دکتر بهشتی، شهید مرتضی مطهری، شهید دکتر مفتح و شهید دکتر باهنر با حضور خود به عنوان چهره برجسته حوزوی در دانشگاهها در پیوند این دو نهاد تلاش زیاد کردند. در این بین دکتر مفتح در دانشگاهها فعالیتهای زیادی داشتند که با شهادت ایشان از طرف امام نیز به عنوان روز وحدت حوزه و دانشگاه معرفی شد.
حسینی بیان داشتند در قرآن و منابع اسلامی وحدت ادیان مطرح است. چنانچه میفرماید« قلْ یا أهْل الْکتاب تعالوْا إلى کلمةٍ سواءٍ بیْننا وبیْنکمْ ... ) (آل عمران :64) « بگو: ای اهل کتاب، بیایید از آن کلمه حق که میان ما و شما یکسان است پیروی کنیم که به جز خدای یکتا را نپرستیم...» وحدت مذاهب در درون جامعه اسلامی هم مطرح است که میفرماید « واعْتصموا بحبْل اللّه جمیعًا ولا تفرّقوا... » (103: آل عمران) «و همگی به رشته (دین) خدا چنگ زده و به راههای متفرّق نروید.. ».
وی ادامه داد: وحدت بین اقشار و اصناف جامعه مورد تاکید و سفارش اسلام بوده و هست. حضرت علی علیه السلام میفرماید « هیچ امتی در انجام کاری با هم متحد نشدند مگر اینکه خداوند گرفتاری آنان را برطرف کرد و آنها را از بلای ذلت نجات داد »
ایشان در پایان بیان کردند: در بین اقسام وحدت که ذکر شده وحدت دو قشر متفکر جامعه یعنی حوزه و دانشگاه از اهمیت بالا و جایگاه ویژه برخوردار است. حوزه و دانشگاه دو رکن اصلی بالندگی علمی و دینی کشور هستند بدون شک وحدت آنها در اتحاد ملی و انسجام اسلامی ، بیداری جامعه، خنثی کردن توطئههای دشمنان داخلی و خارجی و تربیت نیروهای انسانی متفکر و متعهد نقش آفرین و ضروری است.امام خمینی (ره) فرمودند، طلاب علوم دینی و دانشجویان دانشگاهها باید با تمام توان خود در مراکزشان از انقلاب و اسلام دفاع کنند. مقام معظم رهبری فرمودند حوزه و دانشگاه به هم وصل باشند و به هم کمک بکنند و با یکدیگر همکاری نمایند و یکدیگر آشنا باشند و احساس بیگانگی نکنند.